Parker chce s Francúzmi na majstrovstvách Európy obhájiť zlato a prevziať nadvládu

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 14:03 • 2 min
Parker chce s Francúzmi na majstrovstvách Európy obhájiť zlato a prevziať nadvládu

PARÍŽ - Domáci obhajcovia titulu Francúzi budú na septembrových majstrovstvách Európy (5. - 20. 9.) patriť medzi najvážnejších adeptov na prvenstvo.

slovakia

left justify in out

"Je to len môj osobný názor, ale myslím si, so všetkou úctou k predchádzajúcim hráčom a výberom, že teraz disponujeme najsilnejším tímom v histórii francúzskeho basketbalu," vyhlásil pre oficiálne stránky šampionátu líder mužstva Tony Parker, najužitočnejší muž predchádzajúcich ME v Slovinsku 2013.


V drese San Antonia štvornásobný víťaz NBA ďalej rozvinul svoje myšlienky. "V základe sme nikdy nemali takých veľkých chlapov ako teraz, je to úžasné. Mám pocit, akoby Rudy Gobert aj Alexis Ajinca mali každý asi po 235 centimetrov. Okrem toho sú skvele motivovaní," pripomenul 33-ročný tvorca hry, ktorý s Francúzskom vybojoval kontinentálne striebro v Litve 2011 a bronz v Srbsku 2005.

 

"Naším jednoznačným cieľom je zlatá medaila, nič iné. Získali sme ju pred dvoma rokmi a chceme znova. Dosiaľ sme nikdy nepatrili do najužšieho okruhu adeptov na zlato, ale nadobudli sme tento status a nebudeme sa skrývať. Španielsko v nedávnej minulosti dominovalo päť, šesť rokov a nadišiel čas, aby sme prevzali nadvládu my," dodal Tony Parker. Na Francúzsko čakajú v základnej A-skupine ME v Montpellieri vystúpenia proti Fínom, Bosniakom, Poliakom, Rusom a Izraelčanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies