Park Ji-sung oznámil koniec kariéry

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 10:14 • 2 min
Park Ji-sung oznámil koniec kariéry

SUWON - Kórejský futbalista Park Ji-sung oznámil v stredu na tlačovej konferencii ukončenie profesionálnej kariéry, počas ktorej postúpil s reprezentáciou svojej krajiny do semifinále MS a sedem sezón strávil v jednom z najlepších svetových klubov Manchestri United.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný stredopoliar povedal, že už nechce hrať futbal na vrcholnej úrovni a v jeho najbližších plánoch sú len dva májové priateľské zápasy a júlová svadba. Park, ktorý hral naposledy za holandské mužstvo PSV Eindhoven, ukončil pôsobenie v reprezentácii v roku 2011. Účastník troch svetových šampionátov potom odmietol žiadosti o návrat a pomoc národného tímu v boji o účasť na MS 2014 v Brazílii. Z čias účinkovania v Manchestri United má v zbierke triumf v Lige majstrov 2008 a štyri anglické tituly.
 

"Ukončenie kariéry som zvažoval od februára. Napokon som dospel k záveru, že moje koleno už nevydrží ďalšiu sezónu. Nič v mojej kariére neľutujem. Občas mi hlavou víria myšlienky, čo mohlo byť, keby som nebol zranený, ale nepociťujem sklamanie či smútok, že opúšťam športové pole," uviedol Park Ji-sung, ktorý sa v rokoch 2003 a 2007 podrobil operáciám pravého kolena. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies