Parížsky klub Bataclan otvorí Stingov koncert už 12. novembra

NETKY.SK • 4 November 2016, 09:28 • 2 min
Parížsky klub Bataclan otvorí Stingov koncert už 12. novembra

PARÍŽ - Parížsky klub Bataclan, kde sa vlani 13. novembra odohral jeden zo série teroristických útokov v Paríži, po rekonštrukcii otvoria 12. novembra, a to koncertom britského speváka Stinga. Informovala o tom dnes spravodajská televízia BFMTV.

slovakia

left justify in out

O deň neskôr sa uskutoční pietna spomienka na 90 obetí útoku v Bataclane. Prítomní budú aj členovia americkej skupiny Eagles of Death Metal, ktorá v klube vystupovala v čase teroristického útoku.

BFMTV informovala, že znovuotvorenie klubu budú sprevádzať sprísnené bezpečnostné opatrenia - v jeho okolí budú hliadkovať policajti i príslušníci žandarmérie. Okrem toho majitelia klubu v rámci posilnenia bezpečnosti dali nainštalovať nový systém otvárania dverí.

 

Pôvodne mala byť koncertná sála Bataclan slávnostne znovuotvorená 16. novembra koncertom anglického speváka Peta Dohertyho.

 

Parížska radnica nedávno oznámila, že 13. novembra sa na všetkých miestach, ktoré sa v tento deň v roku 2015 stali terčmi teroristických útokov, uskutočnia spomienkové podujatia. Zúčastnia sa na nich aj príbuzní obetí.

 

Paríž vlani 13. novembra zažil sériu teroristických útokov, ktoré sa odohrali v čase od 21.00 h do 01.00 h nasledujúceho dňa. Išlo o šesť útokov strelnými zbraňami a tri samovražedné bombové atentáty, ktoré sa odohrali na terasách reštaurácií a barov v 1., 10. a 11. obvode, v spomínanom klube a v blízkosti národného futbalového štadióna na predmestí Saint-Denis. Útoky si vyžiadali 130 mŕtvych a desiatky zranených. O život prišlo aj sedem útočníkov. Jediného preživšieho člena útočiacich kománd Salaha Abdeslama zadržali v marci v Belgicku.

Bezprostredne po týchto útokoch prezidenta Francois Hollande vyhlásil vo Francúzsku výnimočný stav.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies