Parížsky Disneyland oslavuje 20. narodeniny

NETKY.SK • 7 August 2012, 11:26 • 2 min
Parížsky Disneyland oslavuje 20. narodeniny

Parížsky Disneyland oslavuje 20. narodeniny - Zaujímavosti Spoločnosť Euro Disney, ktorá prevádzkuje najznámejší tematický zábavný park v Európe - Disneyland pri Paríži -, dnes oznámila, že v 2.

slovakia

left justify in out

imgSpoločnosť Euro Disney, ktorá prevádzkuje najznámejší tematický zábavný park v Európe - Disneyland pri Paríži -, dnes oznámila, že v 2. štvrťroku tržby v tomto zábavnom parku stúpli o 4 % na 358 miliónov eur.
      V správe, ktorú na svojom internetovom serveri uviedlo anglické vydanie francúzskeho denníka The Local, sa uvádza, že vďaka zvýšenému počtu návštevníkov v jarných mesiacoch a začiatkom leta v zábavnom parku a okolitých hoteloch, ktoré patria do zábavného komplexu, boli ku koncu júna zisky Eurodisneylandu plusové.
      V 1. štvrťroku bol pritom trend opačný, keď vďaka slabšej návštevnosti spoločnosť odhadovala 22-% pokles príjmov za prvý finančný polrok a chystala sa ukončiť niektoré atrakcie.
      Spoločnosť Euro Disney odhaduje, že priemerný zisk sa za prvých deväť mesiacov tohto roka (ku koncu septembra 2012) zlepší voči rovnakému vlaňajšiemu obdobiu o 2,3 %, čo by v číselnom vyjadrení znamenalo zisk vo výške 908,8 milióna eur.
      Výkonný riaditeľ spoločnosti Philippe Gas v stanovisku pre médiá uviedol, že návštevnosť je zatiaľ nad očakávania dobrá, za čo môže jedinečnosť atrakcií tohto zábavného parku a tiež skutočnosť, že tohto roku Eurodisneyland oslavuje 20 rokov od svojho založenia.
      Najpočetnejšími návštevníkmi parížskeho Eurodisneylandu sú podľa údajov spoločnosti turisti zo Španielska a Holandska. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies