Parížske úrady nadobro odstránia "zámky lásky" z mosta Pont des Arts

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 18:07 • 2 min
Parížske úrady nadobro odstránia "zámky lásky" z mosta Pont des Arts

PARÍŽ - Parížske úrady rozhodli o definitívnom odstránení takzvaných zámok lásky, ktoré zamilované páry dlhodobo umiestňujú na most Pont des Arts (Most umení) v centre mesta. Symboly "večnej lásky" nadobro zmiznú z tohto slávneho mosta ponad rieku Seinu v pondelok, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zámky lásky s menami zaľúbencov, uzamknuté na obe ozdobné zábradlia mosta, sú všeobecne považované za prvok, ktorý hyzdí Pont des Arts, jeden z najmalebnejších mostov Paríža, poskytujúci výhľad na najznámejšiu pamiatku mesta - Eiffelovu vežu. Kované zábradlia majú nahradiť plexisklové panely.

 

Vlani v lete spôsobili zámky incident, keď sa pod ich ťarchou zrútila časť zábradlia a iba náhodou nedošlo k zraneniam okoloidúcich.

 

Podľa mestskej rady predstavujú státisíce "zámok lásky" rozmiestnených po celom Paríži "dlhodobé poškodenie pamiatok a riziko pre bezpečnosť návštevníkov".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies