Parížska rarita: PSG nestačilo na výhru ani 39 striel na bránu

NETKY.SK • 19 August 2013, 12:05 • 2 min
Parížska rarita: PSG nestačilo na výhru ani 39 striel na bránu

PARÍŽ - Po dvoch kolách nového ročníka francúzskej futbalovej ligy má obhajca titulu Paríž St. Germain na konte len dva body za identické remízy 1:1 s Montpellierom a Ajacciom.

slovakia

left justify in out

Pre ambiciózny klub z hlavného mesta naozaj slabá vizitka, najmä nedeľňajší domáci duel 2. kola Ligue 1 s korzickým tímom mal podľa priebehu vysoko vyhrať, no v koncovke sa maximálne vytrápil a od úplnej blamáže ho zachránil debutovým gólom uruguajský kanonier Edinson Cavani.

Štatistiky po zápase hovorili jasnou rečou, Parížania vyslali na bránu súpera neuveriteľných 39 striel! Aj držanie lopty vyznelo v ich prospech v pomere 77:23 percent. Na gólové šance to bolo 18:1 pre PSG - málo platné, hrá sa na góly. "Taký je futbal. Zaslúžili sme si vyhrať, mali sme nespočítateľné množstvo šancí. Musíme sa zlepšiť, aby sme mohli dosiahnuť vytýčené ciele. Z premiérového gólu mám radosť, o to viac, že bol ozaj pekný, ale keďže neznamenal víťazstvo, tak sú moje pocity zmiešané," povedal Cavani po zápase, v ktorom vytvoril útočnú dvojicu so Zlatanom Ibrahimovičom. Na margo ich spolupráce Uruguajčan poznamenal: "Bola normálna, bez problémov. Vzájomne sa vieme doplniť, myslím, že ďalšími zápasmi to bude lepšie a lepšie."

Ajaccio sa v Parku princov ujalo vedenia už v 9. minúte, no potom sa stiahlo na svoju polovicu a bránilo sa lavínovým útokom PSG. Hráči domáceho favorita však narážali buď na vlastnú streleckú nemohúcnosť, alebo im v ceste stál brankár Guillermo Ochoa, resp. jeho konštrukcia brány. Kouč PSG Laurent Blanc logicky nemohol byť spokojný so svojou domácou premiérou na lavičke majstra. "Z výsledku som sklamaný, frustrovaný. Povzbudením bol výkon mužstva v druhom polčase, keď sme súpera zatlačili, ale dokázali sme z množstva šancí len vyrovnať. Nie sme ešte dostatočne pripravení na ťažké zápasy, v tomto týždni budeme tvrdo pracovať a verím, že už v najbližšom dueli podáme lepší výkon," nešetril kritikou Blanc.

V 3. kole sa PSG predstaví v nedeľu 25. augusta na pôde nováčika FC Nantes. Ak by opäť remizoval, zopakoval by štart z vlaňajška, keď v úvodných troch ligových zápasoch získal tri body za nerozhodné výsledky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies