Parížska polícia zhabala 20 ton ilegálnych miniatúr Eiffelovky

NETKY.SK • 20 September 2018, 07:03 • 2 min
Parížska polícia zhabala 20 ton ilegálnych miniatúr Eiffelovky

PARÍŽ - Francúzska polícia zhabala 20 ton miniatúrnych eifeloviek v rámci zásahu proti suvenírom, ktoré sú ilegálne ponúkané turistom na najnavštevovanejších miestach Paríža.

slovakia

left justify in out

Tieto malé kovové spomienkové predmety sa predávajú za najmenej päť eur v turisticky vyhľadávaných lokalitách ako múzeum Louvre alebo pred samotnou Eiffelovou vežou. Ľuďom ich ponúkajú zvyčajne africkí migranti, ktorí sa s políciou hrajú na "mačku a myš", snažiac sa predísť pokute.

 

Spoločné vyšetrovanie zahŕňajúce francúzske imigračné úrady viedlo k raziám u troch čínskych veľkoobchodníkov, ktorí sú podozriví z dovozu miniatúrnych vežičiek a zásobovania siete predajcov vo francúzskej metropole.

 

Polícia v Paríži a okolí skonfiškovala v dvoch skladoch a troch obchodoch od pondelka do utorka viac než 1000 škatúľ obsahujúcich celkovo 20 ton miniatúrnych eifeloviek, uviedli pre médiá príslušné orgány. Polícia pri operácii zatkla deväť osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies