Parížska globálna klimatická dohoda je jednou z tém konferencie Ochrana ovzdušia

NETKY.SK • 21 November 2016, 16:01 • 2 min
Parížska globálna klimatická dohoda je jednou z tém konferencie Ochrana ovzdušia

ŠTRBSKÉ PLESO – Parížska globálna klimatická dohoda, ktorá bola prijatá koncom roka 2015, je jednou z tém, ktoré budú tento rok rezonovať na medzinárodnej konferencii Ochrana ovzdušia, ktorá sa začala dnes na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách a potrvá do stredy 23. novembra.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol pre TASR člen organizačného výboru konferencie zo Slovenskej inšpekcie životného prostredia Cyril Burda, ide o podujatie, ktoré je určené predovšetkým pre odborníkov z ochrany ovzdušia.

"Ako prednášajúci sa tu stretávajú odborníci zo školstva, z výskumných ústavov, profesionálnych firiem zameraných na ochranu ovzdušia, ale aj ľudia z Ministerstva životného prostredia SR či zo Slovenskej inšpekcie životného prostredia. Konferencia je určená tiež pre okresné úrady životného prostredia v jednotlivých mestách, ale aj pre laickú verejnosť," priblížil Burda. Podľa jeho ďalších slov ide o každoročnú konferenciu, ktorá má dlhoročnú tradíciu.

 

Jednotlivé bloky sú tento rok zamerané na aktuálne témy ochrany ovzdušia, druhotné palivá a prvé skúsenosti s uplatňovaním novej právnej úpravy, na znižovanie emisií, monitorovanie emisií, kvalitu ovzdušia a na témy týkajúce sa emisií z dopravy. "Počas konferencie sa predstavia odborníci aj z Českej republiky, ktorí priblížia viacero zaujímavých tém," povedal Burda. Pôjde napríklad o implementáciu opatrenia ku zlepšeniu kvality ovzdušia v Českej republike, prednášajúci povedia aj o zisteniach, či cestné tunely ovplyvňujú kvalitu ovzdušia aj v iných častiach jednotlivých miest, v ktorých sa nachádzajú. Účastníci sa dozvedia informácie aj o prachu zo Sahary, ktorý sa objavil na Slovensku, ale aj o likvidácii tuhých komunálnych odpadoch obsahujúcich hliník či o zvýšení účinnosti odprášenia vysokých pecí v spoločnosti U. S. Steel Košice, s. r. o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies