Parížom pochodovali desaťtisíce stúpencov homosexuálnych manželstiev

NETKY.SK • 28 Január 2013, 08:10 • 2 min
Parížom pochodovali desaťtisíce stúpencov homosexuálnych manželstiev

Parížom pochodovali desaťtisíce stúpencov homosexuálnych manželstiev - Zaujímavosti Ulicami Paríža pochodovali včera desaťtisíce stúpencov homosexuálnych manželstiev, ktorých legalizáciu chce presadiť vláda francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda. Maso

slovakia

left justify in out

imgUlicami Paríža pochodovali včera desaťtisíce stúpencov homosexuálnych manželstiev, ktorých legalizáciu chce presadiť vláda francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda.

Masové pouličné protesty vyvolal legislatívny prísľub socialistického prezidenta Hollanda, podľa ktorého by nová právna norma mala umožniť gayom a lesbičkám uzatváranie manželských vzťahov a adopcie.

Podľa najnovších prieskumov v súčasnosti podporuje uzákonenie homosexuálnych manželstiev zhruba 63 percent Francúzov, čo je o tri percentá viac než v decembri. Len 49 percent však súhlasí s tým, aby sa homosexuálom poskytlo aj právo na adopciu. 

Francúzsky parlament začne o navrhovanej legislatíve diskutovať už v utorok. Jeho schválenie sa všeobecne očakáva, keďže vládni socialisti disponujú potrebnou väčšinou poslancov. Odporcovia návrhu predložili asi 5000 pozmeňovacích návrhov. 

Francúzsko by sa v takomto prípade stalo 12. krajinou sveta, ktorá by zlegalizovala manželské zväzky osôb rovnakého pohlavia. Registrované partnerstvá, povolené v krajine od roku 1999, neumožňujú adopciu detí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies