Paríži hore nohami: Po streľbe na fotografa prebieha rozsiahle pátranie

NETKY.SK • 19 November 2013, 13:25 • 2 min
Paríži hore nohami: Po streľbe na fotografa prebieha rozsiahle pátranie

PARÍŽ – V Paríži v utorok prebieha rozsiahle pátranie po útočníkovi, ktorý deň predtým postrelil a kriticky zranil fotografa v redakcii francúzskeho ľavicového denníka Libération.

slovakia

left justify in out

Následne začal strieľať aj pred sídlom banky a uniesol auto aj s vodičom. V meste je množstvo policajtov, ktorí zaujali pozície pred redakciami médií, pozdĺž promenády Champs-Élysées i pred vstupmi do metra. Vyšetrovatelia dosiaľ nedokázali identifikovať páchateľa, ktorého minister vnútra Manuel Valls označil za „skutočnú hrozbu“. Jeho motív rovnako ostáva nejasný, polícia však predpokladá, že stojí aj za piatkovým incidentom v parížskej televízii.

Zatiaľ neidentifikovaný ozbrojenec v pondelok vtrhol do redakcie francúzskeho ľavicového denníka Libération v Paríži a zaútočil na prítomných zamestnancov. S pomocou brokovnice pritom postrelil do brucha a hrude jedného fotografa, ktorý v nemocnici s vážnymi zraneniami podstúpil operáciu. Postreleného identifikovali ako 23-ročného fotografického asistenta, ktorý bol v práci prvý deň. Jeho stav je podľa šéfredaktora Libération "stále kritický", avšak „trochu lepší“. 

Útočník po incidente z miesta činu ušiel a namieril si to do obchodnej štvrti La Défense. Tam vystrelil niekoľko rán pred hlavným sídlom banky Société Générale, ktoré však nikoho nezasiahli. Potom údajne uniesol auto a prinútil vodiča, na ktorého mieril zbraňou, aby ho vysadil v centre neďaleko Champs-Élysées, kde je ozbrojený zločin zriedkavý. 

Podľa polície záznamy bezpečnostných kamier naznačujú, že ide o rovnakého muža, ktorý v piatok vtrhol do sídla spravodajskej stanice BFMTV, vyprázdnil zásobník na zem a jednému z redaktorov pohrozil: "Nabudúce ťa už trafím". Podozrivý muž má podľa polície 35 až 45 rokov, je priemerne vysoký s prešedivenými vlasmi a strniskom na tvári.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona