Parízek vidí priestor na užšiu spoluprácu medzi OBSE a OECD

NETKY.SK • 9 Október 2019, 07:31 • 2 min
Parízek vidí priestor na užšiu spoluprácu medzi OBSE a OECD

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí a osobitný predstaviteľ ministra pre predsedníctvo Slovenskej republiky v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Lukáš Parízek sa počas včerajšieho dňa (8. októbra 2019) stretol so zástupcom generálneho tajomníka Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Jeffreym Schlagenhaufom.

slovakia

left justify in out

Partneri v rámci diskusie pozitívne ohodnotili historicky prvé predsedníctvo SR v Rade OECD na ministerskej úrovni v máji 2019, ktoré sa konalo v roku slovenského predsedníctva OBSE, čo je pre Slovensko mimoriadnym ocenením.

 

img

 

L. Parízek nadviazal na priority slovenského predsedníctva v OBSE, kam patrí aj užšia spolupráca s medzinárodnými organizáciami a ako uviedol: "Bezpečnosť je neoddeliteľnou podmienkou pre kvalitné podnikateľské prostredie na rozvoj investícií, zvyšovanie produktivity, podporu podnikania, rozvoj súkromného sektora a budovanie znalostnej ekonomiky. Práve prostredníctvom druhého piliera OBSE vidím priestor na užšiu spoluprácu medzi OBSE a OECD." 

 

img

 

Počas rozhovoru poďakoval J. Schlagenhaufovi za zároveň prvé partnerské hodnotenie systému rozvojovej spolupráce SR realizované v minulom roku, ktoré Slovensko využilo na prípravu Strednodobej stratégie rozvojovej spolupráce SR na roky 2019 – 2023. J. Schlagenhauf ocenil prístup Slovenska pri využívaní OECD záverov v projektoch na zlepšenie politík v hospodársko-sociálnej, environmentálnej a digitálnej agende.

 

 

Zástupca generálneho tajomníka OECD navštívil Slovenskú republiku prvýkrát. Na pozvanie podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho prezentujú výsledky spoločného projektu zameraného na boj proti korupcii pri využívaní štrukturálnych investičných fondov Európskej únie, ktorý je vyústením spoločnej práce SR a OECD deklarovanej v Memorande o porozumení z roku 2017.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies