Parízek bude spolupredsedom zasadnutia Rady Európskeho hospodárskeho priestoru

NETKY.SK • 14 November 2016, 18:48 • 2 min
Parízek bude spolupredsedom zasadnutia Rady Európskeho hospodárskeho priestoru

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek bude v utorok viesť 46. zasadnutie Rady Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) v Bruseli. TASR o tom dnes informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

slovakia

left justify in out

Rokovania medzi štátmi Európskeho združenia voľného obchodu (EZVO)a Európskou úniou sa konajú dvakrát ročne od roku 1994, keď vstúpila do platnosti Dohoda o EHP.

 

Parízek bude na zasadnutí zastupovať predsedníctvo Rady EÚ, zatiaľ čo vedúcou delegácie štátov EZVO bude ministerka zahraničných vecí Nórskeho kráľovstva Elisabeth Aspakerová.

Na rokovaní sa zúčastnia aj lichtenštajnská ministerka zahraničných vecí Aurelia Fricková a islandský štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Stefán Jóhannesson.

 

Na úvod zasadnutia sa uskutoční plenárna diskusia venovaná hodnoteniu plnenia Dohody o EHP. V rámci tejto časti prebehne aj orientačná diskusia k napĺňaniu cieľov Jednotného digitálneho trhu a budú prijaté formálne závery Rady EHP.

 

Podujatie bude následne pokračovať neformálnou diskusiou s partnermi o aktuálnych zahranično-politických témach. Parízek bude na tejto časti vystupovať v mene vysokej predstaviteľky EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federicy Mogheriniovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies