Parížania sa sťažujú na gangy mladíkov. Hádajte, odkiaľ prišli

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
Parížania sa sťažujú na gangy mladíkov. Hádajte, odkiaľ prišli

PARÍŽ - Obyvatelia imigrantmi silne obývaných štvrtí v Paríži ako La Chapelle, Goutte-d’Or a Barbès požadujú po vláde, aby jednala a zakročila proti gangom neplnoletých Maročanov, ktorí útočia hlavne na ženy.

slovakia

left justify in out

Petícia vyzýva radnicu k prijatiu krokov, ktoré by s migrantmi, často drogovo závislými, zatočili, píše Le Parisien.

 

Jedna obyvateľka menom Mareille hovorí, ako si migranti vybrali ju a jej 15-ročnú dcéru. "Prvýkrát, to bolo v nedeľu v noci, som videla troch takých mladíkov stáť na chodníku. Necítila som sa bezpečne, tak sme sa otočili, ale v tej chvíli jeden z nich skočil po mojej dcére. Tá sa mu však vytrhla a začala kričať."

 

"Nasledujúci deň sme podali trestné oznámenie. Radšej však už von nechodím a dcéra tiež nie. Je to nefér, že nemôžeme vo svojej štvrti chodiť slobodne po ulici," dodáva.

 

Petíciu podpísalo aj 57 majiteľov obchodov, ktorí upozorňujú na rastúci počet lúpeží v ich obchodoch a tiež okrádanie ich zákazníkov, k čomu vraj často dochádza priamo pred ich očami.

 

Paríž sa v minulosti pokúšala týchto mladíkov dostať z ulice a otvorila pre ne centrum za 700-tisíc eur, ale mladí migranti nemali záujem.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona