Paríž zúfalo bojuje s nadmerným smogom: Zákaz jazdy autom, MHD zadarmo!

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 09:00 • 2 min
Paríž zúfalo bojuje s nadmerným smogom: Zákaz jazdy autom, MHD zadarmo!

PARÍŽ - Paríž zníži od pondelka počet automobilov na cestách na polovicu, pričom mestská hromadná doprava bude vo francúzskej metropole zadarmo. Informácie priniesla dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Paríž týmito kromi reaguje na prudký nárast znečistenia ovzdušia, v dôsledku ktorého zakryl smog aj najznámejšiu dominantu mesta Eiffelovu vežu. Kancelária starostu oznámila, že od pondelka budú môcť v Paríži jazdiť iba vozidlá s nepárnymi evidenčnými číslami, spolu s elektromobilmi a hybridnými vozidlami či akýmikoľvek autami vezúcimi viac ako tri osoby. Za cestovanie mestskou hromadnou dopravou či požičiavanie si elektromobilov a mestských bicyklov nebudú ľudia v Paríži platiť.

 

Znečistenie v Paríži a okolí vzrástlo od stredy, keď mala francúzska metropola podľa monitoringu spoločnosti Plume Labs krátkodobo najšpinavšie ovzdušie na svete. Rôzne opatrenia v boji proti nadmernému smogu prijali v uplynulom období aj viaceré ďalšie mestá v severnom Francúzsku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona