Paríž zápasí s extrémnym znečistením ovzdušia, úrady zasahujú

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 08:18 • 2 min
Paríž zápasí s extrémnym znečistením ovzdušia, úrady zasahujú

PARÍŽ - Úrady vo francúzskom hlavnom meste Paríž sú pripravené prijať drastické opatrenia v rámci boja proti alarmujúcemu nárastu znečistenia ovzdušia v tejto metropole.

slovakia

left justify in out

Starostka Anne Hidalgová vyzvala vládu, aby na piatok zaviedla mimoriadny zákaz jazdy pre zhruba polovicu osobných a nákladných vozidiel v meste. Dnešok bol tretím dňom v rade, keď hodnoty smogu nad Parížom vysoko prekročili bezpečnostné normy stanovené Európskou úniou, uviedla agentúra AP.

 

K rovnakému kroku pristúpili úrady naposledy minulý rok počas predchádzajúceho maxima znečistenia ovzdušia. Hidalgová takisto vyzvala regionálne dopravné úrady, aby v piatok sprístupnili metro, vlaky a autobusy cestujúcim zdarma. K redukcii automobilovej dopravy prispieva aj projekt požičiavania bicyklov.

 

S podobnými ťažkosťami zápasia v týchto dňoch aj úrady miest v mnohých častiach Británie. Podľa expertov, ktorých dnes citovala agentúra Press Association, môže smog spôsobiť smrteľné astmatické záchvaty a starší ľudia alebo osoby s dýchacími problémami by mali zvýšiť opatrnosť. Situáciu zhoršuje vysoký tlak a slabý vietor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies