Paríž vylučuje dohodu s Google o daňových doplatkoch

NETKY.SK • 2 Február 2016, 15:25 • 2 min
Paríž vylučuje dohodu s Google o daňových doplatkoch

PARÍŽ - Vyriešenie sporu o neuhradené dane spoločnosti Google podľa vzoru dohody, akú uzatvoril americký internetový gigant vo Veľkej Británii, Francúzsko vylučuje.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v utorok francúzsky minister financií Michel Sapin. Google minulý mesiac súhlasil, že vo Veľkej Británii za obdobie od roku 2005 doplatí na daniach 130 mil. britských libier (GBP). Podľa ministra majú nesplnené daňové záväzky spoločnosti vo Francúzsku "oveľa vyššiu" hodnotu.


"Francúzske daňové úrady nerokujú o výške neodvedených daní, pokračuje diskusia o tom, aké pravidlá platia, a to je úplne legitímne," povedal v utorok Sapin.


Spoločnosť Google minulý mesiac súhlasila, že vo Veľkej Británii doplatí na daniach 130 mil. GBP a zaviazala sa v budúcnosti platiť vyššie dane. Dohode predchádzalo niekoľkoročné vyšetrovanie britskými daňovými úradmi, ktoré skúmali, či Google neplatil menšie dane premiestňovaním ziskov do Írska, kde je sídlo spoločnosti pre podnikanie v Európe. Podľa Google doplatok znamená ukončenie vyšetrovania. Firma tiež vyhlásila, že s britskými úradmi sa dohodla na pravidlách pre výpočet daní v budúcnosti.

(1 EUR = 0,761 GBP)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies