Paríž St. Germain zdolal Lipsko a postúpil do finále Ligy majstrov

NETKY.SK • 19 August 2020, 09:19 • 2 min
Paríž St. Germain zdolal Lipsko a postúpil do finále Ligy majstrov

LISABON - V prvom semifinálovom zápase sa stretli francúzsky Paris St.Germain a nemecký tím RB Lipsko. Po skvelom výkone sa do finále prvýkrát dostane PSG.

slovakia

left justify in out

Po rokoch sklamania, prichádza prvá veľká šanca získať ušatú trofej

Francúzsky šampión vypadol v uplynulých troch ročníkoch v osemfinále, štyrikrát predtým skončil vo štvrťfinále. Vo finále nastúpi v nedeľu 23. augusta proti víťazovi duelu Olympique Lyon – Bayern Mníchov. Druhé semifinále je na programe v stredu o 21:00.
Od úvodu boli nebezpečnejší hráči francúzskeho majstra, ktorí si vypracovali aj prvé šance. V 6. minúte poslal Neymara do šance Mbappe, ale Brazílčan iba obtrel loptu o pravú žrď. O sedem minút neskôr sa však už mohli Parížania tešiť z gólu. Marquinhos si ideálne načasoval výskok na center Di Mariu a Gulácsi bol na jeho hlavičku krátky – 0:1. Lipsko mohlo vyrovnať v 25. minúte, keď Laimer potiahol loptu po pravej strane a naservíroval ju Poulsenovi, dánsky útočník však šancu zahodil. Na túto príležitosť odpovedal Neymar, keď sa rozhodol z pravej strany namiesto prihrávky priamo ohroziť Gulácsiho z priameho kopu, ale trafil opäť iba žrď. V 42. minúte však Neymar poslal po nedorozumení obrany Lipska gólovú prihrávku Di Mariovi a ten uzavrel skóre prvého polčasu na 2:0.

 

 

Do druhého polčasu urobil tréner Lipska Nagelsmann dve zmeny, no jeho tím v 56. minúte opäť inkasoval. Di María poslal center do päťky a Bernat hlavičkou prekonal Gulácsiho – 3:0. Arbiter si ešte platnosť gólu potvrdil cez VAR. Náskok Parížanov mohol ešte narásť, ale ďalšie šance už zverenci Thomasa Tuchela nepremenili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ángel Di María (@angeldimariajm),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona