Paríž sa rozlúčil s ďalšími obeťami atentátu na redakciu Charlie Hebdo

NETKY.SK • 16 Január 2015, 06:54 • 2 min
Paríž sa rozlúčil s ďalšími obeťami atentátu na redakciu Charlie Hebdo

PARÍŽ - Pohreby štyroch z 12 obetí minulotýždňového teroristického útoku islamských militantov na redakciu francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo sa konali dnes v Paríži. Informoval o spravodajský web stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Priatelia, rodiny, osobnosti francúzskeho spoločenského a kultúrneho života, ale aj neznámi ľudia prišli vyjadriť svoju úctu karikaturistom Bernardovi Verlhacovi, publikujúci pod menom Tignous, ako aj Georgesovi Wolinskemu.
      

Na predmestí Montreuil sa konala dnes súkromná rozlúčka s novinárom Verlhacom. Pokreslenú rakvu s telesnými pozostatkami "kráľa žartov" obstúpili pred obradom davy jeho priaznivcov. Obľúbeného výtvarníka následne pochovali na cintoríne Pere Lachaise, mieste posledného odpočinku mnohých slávnych spisovateľov, umelcov a skladateľov. Na cintoríne Pere Lachaise pochovali dnes aj ďalšieho kľúčového karikaturistu Charlie Hebdo Georgesa Wolinskeho.
      

Posledná rozlúčka sa konala dnes v Paríži aj s esejistkou Elsou Cayatovou a bývalým policajtom Franckom Brinsolarom, ktorý bol osobným strážcom zastreleného šéfredaktora týždenníka Stéphana Charbonniera.
      

Dva minulotýždňové útoky islamistov v Paríži si vyžiadali celkovo 17 obetí na životoch. Okrem redakcie Charlie Hebdo sa ich terčom stal aj supermarket s kóšer potravinami a hliadka mestskej polície.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies