Paríž sa chystá kandidovať na OH 2024

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:15 • 2 min
Paríž sa chystá kandidovať na OH 2024

PARÍŽ 9. apríla (SITA) - Francúzska metropola Paríž je pripravená kandidovať na usporiadanie olympijských hier 2024, myslí si to štátny sekretár pre šport Thierry Braillard.

slovakia

left justify in out

 Na budúci týždeň v pondelok bude mestská rada Paríža hlasovať o prípadnej kandidatúre. Mesto na Seine už usporiadalo olympijské hry v roku 1924. Parížska starostka Anne Hidalgová bola ešte vlani proti kandidatúre z ekonomických dôvodov, teraz však svoj názor zmenila.

 

"Prípravné fázy postúpili, Paríž má veľkú šancu uspieť v prípade kandidatúry," povedal pre Paris Match Braillard, podľa ktorého nebude v prípravnom výbore chýbať ani bývalý veľký súper Michala Martikána z vodnoslalomárskych kanálov Tony Estanguet. "MOV v poslednom čase urobil vďaka Agende 2020 veľký pokrok a zvýšil príťažlivosť olympijských kandidatúr. Paríž má existujúcu infraštruktúru, s ktorou sa môže pracovať. Netreba míňať viac ako to, čo máme," dodal Braillard. 

 

O OH 2024 sa chcú uchádzať aj Hamburg, Rím a Boston. Francúzi by museli vybudovať len plavecké centrum, štadión pre atletiku a ceremoniály Stade de France majú už teraz k dispozícii. Na tenis by využili areál Rolanda Garrosa a na ďalšie športy už existujúce haly a arény. Paríž sa naposledy uchádzal o OH 2012, v roku 2005 však utrpel zdrvujúcu prehru s Londýnom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona