Paríž presmeruje 1 mld. eur v dotáciách do chovu dobytka

NETKY.SK • 3 Október 2013, 09:02 • 2 min
Paríž presmeruje 1 mld. eur v dotáciách do chovu dobytka

COURNON D'AUVERGNE - Paríž presunie dotácie v objeme takmer 1 mld. eur prevažne zo zdrojov EÚ z rúk pestovateľov poľnohospodárskych plodín na podporu chovateľov dobytka, ktorí zápasia s nízkymi príjmami. V stredu to vyhlásil francúzsky prezident Francois Hollande.

slovakia

left justify in out

"Mojou hlavnou prioritou je chovateľstvo dobytka. Nechať chovateľov v situácii, v ktorej sa nachádzajú dnes, s príjmom nižším než je bežný vo zvyšnej časti (poľnohospodárskeho) priemyslu, vyšším rizikom, veľkými obmedzeniami, by znamenalo oslabiť francúzske poľnohospodárstvo ako celok," povedal Hollande na veľtrhu s dobytkom v strede Francúzska, kde farmári na jeho vystúpenie reagovali posmeškami a provokáciami. 

Prezident prisľúbil, že Francúzsko využije opatrenia ako dotačné bonusy, naviazanie časti dotácií na typ výroby miesto obhospodarovanej plochy alebo cielenú pomoc špecifickým sektorom, ako napríklad chovu dobytka v horách. "To predstavuje takmer 1 mld. eur ročne, ktoré sa s týmto cieľom presmerujú a budú mať významný dopad na príjem našich chovateľov," povedal Hollande. Pestovatelia poľnohospodárskych plodín vládou navrhovanú zmenu v rozdeľovaní dotácií napadli s tým, že predpokladá neustále vysoké ceny obilia, hoci ich príjmy sú závislé na zmenách na trhu a pri vývoze čelia tvrdej konkurencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies