Paríž patril Portugalčanom, problémy pod Eiffelovkou

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 09:13 • 2 min
Paríž patril Portugalčanom, problémy pod Eiffelovkou

SAINT-DENIS - Paríž sa v noci z nedele na pondelok premenil na hlavné mesto Portugalska.

slovakia

left justify in out

Elyzejskými poľami a na ďalších miestach v centre sa rozliehalo "Campeones" na oslavu triumfu futbalovej reprezentácie vo finále európskeho šampionátu. Zdolaní Francúzi znášali prehru 0:1 po predĺžení potichu, utiahli sa do svojich domovov a prenechali metropolu nadšeným fanúšikom nového kontinentálneho šampióna. "Portugalčania si to nezaslúžili. Ale taký je šport," vyslovil pocity väčšiny domácich priaznivcov Nicolas Floch. Z druhého tábora zase zaznievali hlasy o historickej spravodlivosti. "Čakali sme dlho. Konečne sa k nám priklonilo šťastie a trofej je naša," vyhlásil Nicolas Gonclaves.

 

Ojedinelé potýčky medzi priaznivcami hasila polícia už v zárodkoch a pred Portugalčanmi vyzbrojenými pyrotechnikou chránila najmä pamiatky, ako napríklad Víťazný oblúk.

 

Nedeľňajší futbalový večer narušila iba skupina výtržníkov, ktorí prišli v čase začiatku stretnutia provokovať k fanúšikovskej zóne pod Eiffelovou vežou. V nej sledovalo finálový zápas asi 80-tisíc priaznivcov. Útočníci chceli prekonať bariéry, ale zabránili im v tom ťažkoodenci použitím slzného plynu a vodných diel. Pri incidente zadržali približne 40 osôb. Zónu strážilo asi 1900 policajtov a zamestnancov bezpečnostných agentúr. Elyzejskými poľami patrolovalo po stretnutí približne 3400 príslušníkov poriadkových síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies