Paríž nežiada viac času na zníženie deficitu

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 09:01 • 2 min
Paríž nežiada viac času na zníženie deficitu

BERLÍN - Francúzsko nežiada o ďalší odklad termínu, dokedy má krajina znížiť svoj rozpočtový deficit na úroveň požadovanú EÚ, v spolupráci s partnermi však chce nájsť spôsob ako znížiť výdavky a zároveň podporiť hospodársky rast.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to francúzsky minister financií Michel Sapin v rozhovore, ktorý poskytol spolu s nemeckým rezortným kolegom Wolfgangom Schäublem pre pondelňajšie vydanie nemeckého denníka Handelsblatt. Udržateľný rast nie je možný, ak budú pokračovať vysoké deficity, povedal Sapin.

 

Schäuble pre denník uviedol, že extrémne voľná menová politika Európskej centrálnej banky (ECB) môže viesť k vzniku cenových bublín, pričom už existujú náznaky, že sa začínajú tvoriť v niektorých segmentoch realitného trhu. Výzvy Francúzska, aby ECB zasiahla proti silnému euru, nemecký minister odmietol. Výmenný kurz určuje trh a politické ovplyvňovanie by neviedlo k dobrým výsledkom, zdôraznil Schäuble.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona