Paríž má na kúpu podielu v Alstome viac ako 2 mld. eur

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 18:23 • 2 min
Paríž má na kúpu podielu v Alstome viac ako 2 mld. eur

PARÍŽ - Francúzsky štát má vďaka skorším predajom majetku k dispozícii dostatočné zdroje na kúpu podielu 20 % v priemyselnej skupine Alstom od spoločnosti Bouygues.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v utorok minister hospodárstva Arnaud Montebourg. Z predajov akcií spoločností Airbus a Safran a parížskeho letiska vláda utŕžila vyše 2 mld. eur, ktoré môže využiť na kúpu podielu v Alstome, povedal minister v dolnej komore francúzskeho parlamentu.

 

Francúzska vláda si počas víkendu zabezpečila opciu na kúpu podielu 20 % v priemyselnej skupine Alstom od spoločnosti Bouygues. Získanie podielu je dôležitou podmienkou pre spoluprácu Alstomu s americkým koncernom General Electric (GE). Bouygues najskôr akcie štátu požičia, aby mohla vláda okamžite vykonávať funkciu akcionára Alstomu. Vláda v Paríži ponúkala za podiel trhovú cenu 1,73 mld. eur. V účtovníctve firmy Bouygues, ktorá ho získala v roku 2006, má však podiel hodnotu o 380 mil. eur vyššiu. 

 

Správna rada francúzskej priemyselnej skupiny Alstom v sobotu schválila ponuku amerického koncernu GE na kúpu jej energetickej divízie. Ponuku už v piatok odobrila francúzska vláda. General Electric ponúka za energetickú divíziu francúzskej firmy 12,35 mld. eur. O divíziu mali záujem aj nemecký koncern Siemens a japonská spoločnosť Mitsubishi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona