Paríž ide s požehnaním radnice do boja o OH 2024

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 11:57 • 2 min
Paríž ide s požehnaním radnice do boja o OH 2024

PARÍŽ - Paríž je o ďalší krok bližšie ku kandidatúre na usporiadanie olympijských hier v roku 2024.

slovakia

left justify in out

Mestské zastupiteľstvo v pondelok schválilo rezolúciu o podpore kampane, ktorej už skôr dali zelenú prezident krajiny Francois Hollande, starostka Anne Hidalgová aj predstavitelia parížskeho regiónu. Zástupcovia kandidatúry môžu pracovať na projekte, ktorý počíta s angažovaním bývalých či súčasných športovcov.


Paríž hostil olympijské hry v rokoch 1900 a 1924, pokus o ďalšie repete mu nevyšiel v rokoch 1992, 2008 a 2012. "Paríž kandidoval na rok 1992 a prehral s Barcelonou, potom prišiel rok 2008 a víťazstvo Pekingu, v roku 2012 nás zdolal Londýn. Neželám si, aby olympijský sen opäť raz narazil na realitu," vyhlásila ešte vlani v novembri Hidalgová, ktorá medzitým zmenila názor, ale pri zachovaní troch podmienok: transparentný proces výberu zo strany Medzinárodného olympijského výboru, ekonomická únosnosť a udržateľnosť životného prostredia. Francúzi by museli vybudovať len plavecké centrum, štadión pre atletiku a ceremoniály Stade de France majú už teraz k dispozícii. Na tenis by využili areál Rolanda Garrosa a na ďalšie športy už existujúce haly a arény.


Organizátora OH 2024 vyberie MOV v roku 2017 na 130. zasadnutí v peruánskej Lime. Zatiaľ oficiálne potvrdenými uchádzačmi sú taliansky Rím, americký Boston a nemecký Hamburg.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies