Paríž chce tichšie ulice. Pomôcť má hlukový radar

NETKY.SK • 15 Február 2022, 07:28 • 2 min
Paríž chce tichšie ulice. Pomôcť má hlukový radar

PARÍŽ - Paríž v pondelok zaviedol do prevádzky prvý hlukový radar v meste. Zariadenie umožní udeliť pokuty príliš hlučným motocyklistom i vodičom iných typov vozidiel.

slovakia

left justify in out

Prvý detektor umiestnili v parížskom 20. obvode. Zariadenie dokáže zaznamenať úroveň hluku pohybujúcich sa vozidiel a určiť ich evidenčné číslo. Príliš veľa hluku ľudí rozčuľuje,“ napísal na Twitteri námestník starostu Paríža David Belliard. 

 

Mesto chce v najbližších mesiacoch otestovať, či radar dokáže bezchybne identifikovať poznávacie značky hlučných motocyklov a automobilov. Následne by úrady mali toto zariadenie koncom roka 2022 oficiálne schváliť.

 

Prečítajte si tiež: Muž s nožom zaútočil na parížskej stanici

 

Pokuty by mali nadobudnúť platnosť začiatkom roka 2023. Francúzska vláda takéto radary zavedie do prevádzky aj v ďalších mestách, píše Reuters. Francúzske úrady môžu na základe súčasnej legislatívy udeliť pokutu vlastníkom hlučných vozidiel. Polícia však musí mať potrebné vybavenie a musí vodiča prichytiť pri čine, píše Reuters. Nový systém bude fungovať ako radar na meranie rýchlosti a pokuty udeľovať automaticky.

 

img

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Drony dokážu rozvážať aj hudobné nástroje. Ako prvé si to vyskúšalo ukulele




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies