Paríž chce predať lode Mistral v najbližších týždňoch

NETKY.SK • 18 September 2015, 14:51 • 2 min
Paríž chce predať lode Mistral v najbližších týždňoch

PARÍŽ - Francúzsko očakáva, že s novými záujemcami o kúpu dvoch vrtuľníkových lodí triedy Mistral sa dohodne v najbližších týždňoch.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to minister obrany Jean-Yves Le Drian pre piatkové vydanie denníka Le Monde. Po tom, čo sa Francúzsko minulý mesiac dohodlo s Ruskom na zrušení pôvodného kontraktu na dodávku lodí, prejavilo o ne záujem "viacero krajín", dodal minister. Šance, že nový kupec sa nájde v najbližších týždňoch, hodnotí optimisticky. Zdroje oboznámené s problematikou minulý mesiac pre agentúru Reuters uviedli, že o predaji lodí rokuje Paríž s Egyptom.

 

Rusko podpísalo s Francúzskom zmluvu o nákupe dvoch lodí triedy Mistral v hodnote 1,2 miliardy eur v roku 2011. Vlani v novembri však Paríž od kontraktu odstúpil. Francúzsky prezident Francois Hollande ako dôvod uviedol kroky Moskvy na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies