Paríž chce aby EÚ schválila opatrenia na podporu rastu

NETKY.SK • 18 Jún 2012, 07:33 • 2 min
Paríž chce aby EÚ schválila opatrenia na podporu rastu

Paríž chce aby EÚ schválila opatrenia na podporu rastu - Svet Francúzsko chce, aby Európska únia (EÚ) do konca roka schválila opatrenia na podporu hospodárskeho rastu v hodnote 120 miliárd eur. Tvrdí to v najnovšom vydaní francúzsky týždenník Journal du D

slovakia

left justify in out

img

Francúzsko chce, aby Európska únia (EÚ) do konca roka schválila opatrenia na podporu hospodárskeho rastu v hodnote 120 miliárd eur. Tvrdí to v najnovšom vydaní francúzsky týždenník Journal du Dimanche s odvolaním sa na návrh, ktorý koluje medzi členmi francúzskej exekutívy pred nadchádzajúcim summitom EÚ 28. a 29. júna.
      Podľa týždenníka sumu 120 miliárd na podporu rastu chce Paríž získať kombináciou krátkodobých nástrojov, ako sú tzv. projektové dlhopisy, prerozdelením štrukturálnych fondov EÚ a tiež od Európskej investičnej banky.
      Francúzsky prezident Francois Hollande už tento návrh predložil partnerom v Európskej únii a Európskej rade.
      Hollande od svojho víťazstva v prezidentských voľbách začiatkom mája požaduje, aby sa nový európsky fiškálny pakt rozšíril aj o opatrenia na podporu hospodárskeho rastu. Okrem toho chce nový francúzsky prezident presadiť, aby trvalý záchranný fond Európsky mechanizmus pre stabilitu (EMS) dostal bankovú licenciu a mohol si tak požičiavať peniaze od Európskej centrálnej banky.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies