Paríž bol dnes v obavách, v Eiffelovke nahlásili bombu!

NETKY.SK • 23 September 2020, 14:41 • 2 min
Paríž bol dnes v obavách, v Eiffelovke nahlásili bombu!

PARÍŽ - Parížska polícia po telefonickej vyhrážke bombou v stredu nakrátko evakuovala turistov z Eiffelovej veže a uzavrela oblasť okolo nej. Informovali o tom tlačové agentúry AP a DPA s odvolaním sa na správu jednej z najslávnejších historických pamiatok Francúzska a na políciu.

slovakia

left justify in out

Anonymný telefonát

Všetkých turistov z veže evakuovali po tom, čo anonym dnes ráno zatelefonoval na políciu a povedal, že vo vnútri veže je umiestnená bomba. Uviedol to nemenovaný predstaviteľ spoločnosti, ktorá historickú pamiatku spravuje.

 

img

 

Všetky ulice v okolí uzavreté

Policajné autá a pásky uzavreli ulice pod Eiffelovou vežou a aj most ponad rieku Seina vedúci k Námestiu Trocadéro. Približne po dvoch hodinách začali zátarasy odstraňovať. Policajt nachádzajúci sa na mieste pre tlačovú agentúru Associated Press (AP) povedal, že polícia nenašla žiadne stopy po bombe spomínanej v telefonickej vyhrážke.

 

 

Našli sa aj rebeli

Niektorí turisti sa aj počas policajnej operácie stále prechádzali v uzavretej oblasti, vrátane rusky hovoriacej skupiny, a niesli fľašu šampanského.

 

Obľúbená pamiatka v Paríži 

Na 131 rokov starú vežu vyjde v bežných rokoch okolo 25 000 turistov denne, ale tento rok počet návštevníkov klesol pre obmedzenia v cestovaní spôsobené pandémiou koronavírusu. Aj keď Eiffelova veža má byť otvorená každý deň, príležitostne ju zatvoria pre vyhrážky samovraždou, bombové hrozby alebo štrajky pracujúcich.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona