Paris vyhral zjazd v Chamonix, čakal viac ako dva roky

NETKY.SK • 20 Február 2016, 14:01 • 2 min
Paris vyhral zjazd v Chamonix, čakal viac ako dva roky

CHAMONIX - Talian Dominik Paris vyhral sobotňajší zjazd Svetového pohára alpských lyžiarov v Chamonix.

slovakia

left justify in out

V cieli mal náskok 35 stotín sekundy na Američana Stevena Nymana, tretí skončil Švajčiar Beat Feuz (+0,39).

 

Paris na zjazdovke La Verte des Houches predviedol dravú jazdu najmä v dolnej pasáži a pre taliansky zjazdársky tím dosiahol druhý triumf v prebiehajúcej sezóne. Nadviazal na januárové víťazstvo krajana Petra Filla na legendárnom Streife v Kitzbüheli. Sám dosiahol piate víťazstvo v kariére, v zjazde na neho čakal takmer 27 mesiacov od novembra 2013 v Lake Louise.

 

"Mal som dobrú rýchlosť. Vydarili sa mi dve-tri dôležité zmeny rytmu a dokázal som si udržať náskok až do cieľa," povedal pre ORF Paris, ktorý stále myslí aj na zisk malého glóbusu v zjazde. "Ešte nie je nič rozhodnuté, stať sa môže všetko."

 

Na čele hodnotenia disciplíny naďalej figuruje Nór Aksel Lund Svindal, ktorý sa však pre zranenie kolena z Kitzbühelu už v tejto zime na štart nepostaví. Do konca sezóny zostáva odjazdiť ešte dva zjazdy - v Kvitfjelli a v St. Moritzi. Svindal vedie s náskokom 26 bodov na Filla, ktorý skončil v sobotu piaty. Na čele celkového poradia SP zostal Rakúšan Marcel Hirscher (1045).

 

Zjazd mužov v Chamonix: 1. Dominik Paris (Tal.) 1:58,38 min, 2. Steven Nyman (USA) +0,35, 3. Beat Feuz (Švajč.) +0,39, 4. Guillermo Fayed (Fr.) +0,80, 5. Peter Fill (Tal.) +0,89, 6. Adrien Theaux (Fr.) +1,15, 7. Manuel Osborne-Paradis (Kan.) +1,16, 8. Erik Guay (Kan.) +1,29, 9. Blaise Giezendanner (Fr.) +1,32, 10. Hannes Reichelt (Rak.) +1,35



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies