Párik sa bozkával pred školou, hrozí im až päť rokov väzenia!

NETKY.SK • 12 Október 2013, 09:19 • 2 min
Párik sa bozkával pred školou, hrozí im až päť rokov väzenia!

RABAT - Marocký súd v piatok odročil proces s tromi tínedžermi, ktorých stíhajú za septembrové zverejnenie fotografie na internetovej sociálnej sieti Facebook.

slovakia

left justify in out

Na nej je zobrazená bozkávajúca sa dvojica pred svojou školou v meste Nador. Podľa marockého trestného zákonníka však ide o verejné pohoršovanie a útok na mladistvých, za čo v arabskom kráľovstve hrozí päť rokov za mrežami. Obvinenými sú 14-ročné dievča, jej 15-ročný priateľ a ich rovnako starý známy, ktorú fotografiu vyhotovil. Zatkli ich na základe sťažnosti mimovládnej organizácie, podľa ktorej malo publikovanie záberu negatívny dopad na spoločnosť a ublížilo pocitom ľudí. Ich stíhanie sa stretlo s pobúrením verejnosti v konzervatívnej krajine a v sobotu sa preto chystajú stovky ľudí prísť pred rabatskú budovu parlamentu, kde sa chcú bozkávať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona