Pardewa či Popovica spájajú s lavičkou Crystal Palace

NETKY.SK • 29 December 2014, 17:12 • 2 min
Pardewa či Popovica spájajú s lavičkou Crystal Palace

LONDÝN - Najvážnejšími kandidátmi na uvoľnený post trénera anglického futbalového klubu Crystal Palace po Neilovi Warnockovi sú podľa agentúry PA Sport Alan Pardew a Tony Popovic.

slovakia

left justify in out

Mužstvo z juhovýchodného Londýna figuruje po 19 odohraných stretnutiach na 18. priečke tabuľky najvyššej anglickej súťaže a dočasne ho vedie bývalý Warnockov asistent Keith Millen.

 

Najväčším favoritom je podľa stávkových kancelárií súčasný lodivod Newcastlu Alan Pardew, ktorý za Crystal Palace hrával počas aktívnej kariéry. S Newcastlom má platný kontrakt ešte na päť a pol roka, po nedeľňajšom triumfe 3:2 nad Evertonom v domácej dlhodobej súťaži Premier League sa však nedostavil na tlačovú konferenciu, kde ho zastúpil asistent John Carver. 

 

O trvalé miesto v Selhurst Parku prejavil záujem aj dočasný kormidelník Keith Millen. "Som pripravený, hráči ma rešpektujú. Baví ma práca v tomto klube. Šéf možno pokukuje po niekom skúsenejšom, nachádzame sa v dôležitom úseku sezóny," povedal 48-ročný Millen. Šéf Crystal Palace Steve Parish zatiaľ nemá vyhliadnutú náhradu za Warnocka. "Neviem, ako dlho budem hlavným trénerom. Nepovedali mi, že dostávam šancu, so šéfom sme sa o mojej osobe nebavili," vysvetlil Millen. 

 

S koučovaním "orlov" spájajú aj bývalého trénera Birminghamu či Norwichu Chrisa Hughtona, výraznejšie však Tonyho Popovica. Štyridsaťjedenročný Austrálčan pôsobil v Crystal Palace ako hráč v rokoch 2001 - 2006, momentálne vedie družstvo Western Sydney Wanderers, s ktorým sa predstavil na nedávnych MS klubov v Maroku. Predseda austrálskeho tímu Paul Lederer by Popovicovi v kariérnom rozvoji v žiadnom prípade nebránil. "Ak by ho lákalo ísť do Premieship a vyskúšať si top prácu, zaželal by som mu veľa šťastia. Určite o tom budeme diskutovať, možno už v najbližších dňoch," citovali Lederera noviny Sydney Morning Herald, ktoré prišli so správou o záujme Crystal Palace o Popovica. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies