Parašutistka zahynula v Británii po dopade na zaparkované auto

NETKY.SK • 11 September 2016, 23:46 • 2 min
Parašutistka zahynula v Británii po dopade na zaparkované auto

LONDÝN - Britská parašutistka zahynula, keď sa jej padák pri skydivingu úplne neotvoril a dopadla na zaparkované auto v slepej uličke s obytnými budovami. Informovala o tom dnes britská polícia.

slovakia

left justify in out

Žena dopadla v sobotu popoludní na ulicu v obci Shotton Colliery, ktorá sa nachádza neďaleko malého letiska a 400 kilometrov severne od hlavného mesta Londýn. Záchranný vrtuľník prepravil parašutistku do nemocnice, ale tam ju neskôr vyhlásili za mŕtvu.

 

Polícia nezverejnila meno obete, ale uviedla, že išlo o 49-ročnú ženu z mesta Hebburn v severnom Anglicku. Médiá neskôr uviedli, že sa jednalo o Pamelu Gowerovú. Táto vyznavačka skydivingu už v minulosti podnikla v iných krajinách zoskoky s oneskoreným otvorením padáku, ale toto bol jej prvý zoskok v Británii, informovala polícia.

 

Príčinu nehody budú vyšetrovať polícia, úrad bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci aj britský zväz parašutistov, uviedla v správe tlačová agentúra AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies