Paraolympionika Pistoriusa zatiaľ do domáceho väzenia neprepustia, rodina je šokovaná

NETKY.SK • 19 August 2015, 16:44 • 2 min
Paraolympionika Pistoriusa zatiaľ do domáceho väzenia neprepustia, rodina je šokovaná

JOHANNESBURG - Oscar Pistorius naďalej zostáva v juhoafrickom väzení.

slovakia

left justify in out

Hendikepovaného atléta zatiaľ napriek avízu do domáceho väzenia neprepustia a o jeho prípade rozhodne špeciálna komisia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne Talk Radio 702.

 

Juhoafrický minister spravodlivosti Michael Masutha už v utorok žiadal preskúmať rozhodnutie, na základe ktorého mali Pistoriusa v piatok prepustiť do domáceho väzenia s elektronickým náramkom. Stalo by sa tak po odpykaní si iba desiatich mesiacov, šestiny päťročného trestu za zabitie priateľky.

 

 

Dvadsaťosemročný šesťnásobný paralympijský šampión sa priznal k zabitiu svojej o rok staršej priateľky Reevy Steenkampovej vo februári 2013. Po žene vystrelil štyri rany cez zamknuté dvere kúpeľne. Vo svojej výpovedi však tvrdil, že si ju pomýlil so zlodejom. Štátnym zástupcom sa nepodarilo dokázať, že Pistorius strieľal s cieľom svoju obeť zabiť.

 

 

Podľa ministerstva spravodlivosti bolo rozhodnutie o prepustení Pistoriusa 21. augusta do domáceho väzenia predčasné a treba ho ešte preskúmať. Zatiaľ nie je známe, kedy bude špeciálna komisia o tomto prípade rozhodovať.

 

Rodina Pistoriusa vyjadrila z rozhodnutia ministerstva spravodlivosti veľké sklamanie. "Sme šokovaní a sklamaní z toho, že Oscar nebude v piatok doma," povedal pre Reuters jeden z členov rodiny, ktorý nechcel byť menovaný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies