Paralympionik Pistorius zastrelil priateľku, je obvinený z vraždy

NETKY.SK • 14 Február 2013, 12:48 • 2 min
Paralympionik Pistorius zastrelil priateľku, je obvinený z vraždy

Paralympionik Pistorius zastrelil priateľku, je obvinený z vraždy - Ostatné športy Najpopulárnejšieho paralympijského športovca na svete Oscara Pistoriusa vo štvrtok obvinili z vraždy, keď polícia v jeho dome v Pretórii našla mŕtvu ženu. Podľa juhoafrický

slovakia

left justify in out

img

Najpopulárnejšieho paralympijského športovca na svete Oscara Pistoriusa vo štvrtok obvinili z vraždy, keď polícia v jeho dome v Pretórii našla mŕtvu ženu. 

Podľa juhoafrických médií Pistorius zastrelil v skorých ranných hodinách viacerými ranami z pištole svoju priateľku, keď si ju pravdepodobne pomýlil s vlamačom.

Juhoafrická polícia potvrdila, že v dome Pistoriusa zomrela na následky strelných poranení 29-ročná žena. Lokálne médiá informovali, že ide o priateľku hendikepovaného športovca, ktorý sa zúčastnil aj na OH 2012 v Londýne. Obeťou je modelka Reeva Steenkampová. Pri streľbe nebola podľa polície v dome prítomná okrem spomínanej dvojice žiadna iná osoba.

"Na mieste činu sme našli pištoľ s rážou 9 milimetrov a vzali sme do väzby 26-ročného muža," uviedla pre agentúru Reuters policajná hovorkyňa Katlego Mogaleová. Agentúra AP informovala, že zadržaným je 26-ročný Pistorius. Podľa ďalšej policajnej hovorkyne Sarah Mciraovej atléta obvinili z vraždy a pred súd by sa mal postaviť už vo štvrtok. Policajné zdroje prezradili aj to, že v Pistoriusovom dome už v minulosti prišlo k "istým incidentom domácej povahy".

Policajné zdroje prezradili aj to, že v Pistoriusovom dome už v minulosti prišlo k "istým incidentom domácej povahy". Seržantka Denise Beukesová na brífingu vyjadrila "veľké prekvapenie" nad verziou, že si Postorius priateľku pomýlil so zlodejom. Zároveň poprela, že táto informácia pochádza od vyšetrovacieho tímu. Polícia podľa nej nebude súhlasiť na súde s kauciou, po ktorej by sa bežec mohol dostať na slobodu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies