Paralympijské: Hry v Londýne otvoril strhujúci ceremoniál

NETKY.SK • 30 August 2012, 06:53 • 2 min
Paralympijské: Hry v Londýne otvoril strhujúci ceremoniál

Paralympijské: Hry v Londýne otvoril strhujúci ceremoniál

slovakia

left justify in out

imgStrhujúcim otváracím ceremoniálom s tanečníkmi, ohňostrojmi i akrobaciou odštartovali v Londýne na Olympijskom štadióne najväčšie paralympijské hry v histórii. 
      Na slávnosti sa zúčastnilo množstvo hendikepovaných športovcov, ale aj kráľovná Alžbeta II., princ William a jeho manželka vojvodkyňa z Cambridge. 
      Diváci v hľadisku i vo viac ako 100 krajinách vďaka prenosu pri televíznych obrazovkách videli aj vzdušnú akrobaciu. Počas ôsmich týždňov ju nacvičilo 50 zdravotne postihnutých, medzi nimi aj zranení vojaci.
      Londýnska paralympiáda potrvá jedenásť dní a súboje o medaily zvedie 4300 športovcov zo 160 krajín. 
      Slovensko bude v Londýne reprezentovať 34 športovcov, pričom celá výprava má 66 členov. Pred štyrmi rokmi v Pekingu získali Slováci šesť cenných kovov, dva zlaté, tri strieborné a jeden bronzový. V medailovej bilancii skončili na 39. mieste, najúspešnejšou krajinou bola suverénne Čína s 211 medailami (89-70-52).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona