Paralympijská symbolika bude chránená

NETKY.SK • 29 Október 2013, 12:30 • 2 min
Paralympijská symbolika bude chránená

BRATISLAVA – Paralympijská symbolika bude na Slovensku chránená. Vyplýva to z návrhu zákona o používaní a ochrane paralympijskej symboliky a o Slovenskom paralympijskom výbore, ktorý dnes schválil parlament.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu Bibiany Obrimčákovej (Smer-SD) paralympijskú symboliku Medzinárodného paralympijského výboru tvorí paralympijský symbol, paralympijská vlajka, paralympijské heslo, paralympijský oheň, paralympijská pochodeň, paralympijská hymna a výrazy „paralympijský“ a „paralympiáda“. Paralympijskú symboliku Slovenského paralympijského výboru tvorí štátny znak Slovenskej republiky a paralympijský symbol.

Paralympijskú symboliku možno používať na území Slovenskej republiky len v súlade s Manuálom Medzinárodného paralympijského výboru a so súhlasom príslušného paralympijského výboru, ktorým je Medzinárodný paralympijský výbor alebo Slovenský paralympijský výbor. Zákon má zakázať jej používanie, ktoré by bolo nevhodné, klamlivé, neprimerané alebo ktorým by sa prejavovala neúcta k paralympijským symbolom a paralympijskej myšlienke. Zakázané má byť aj používanie paralympijskej symboliky na výrobné, obchodné alebo iné účely bez súhlasu príslušného paralympijského výboru. Neprípustné je tiež prekročenie lehoty na používanie a porušenie iných podmienok používania paralympijskej symboliky uvedených v súhlase príslušného paralympijského výboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona