Paralympijská strelkyňa Vadovičová v Thajsku získala zlato, pridala aj nový európsky rekord

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 11:59 • 2 min
Paralympijská strelkyňa Vadovičová v Thajsku získala zlato, pridala aj nový európsky rekord

BANGKOK - Slovenská paralympijská reprezentantka v športovej streľbe Veronika Vadovičová dosiahla na Svetovom pohári v thajskom Bangkoku ďalší cenný úspech, keď zvíťazila v disciplíne R2 (vzduchová puška v stoji 40 rán).

slovakia

left justify in out

K prvenstvu v kvalifikácii i vo finále pridala aj nový európsky rekord. Informoval o tom oficiálny web Slovenského paralympijského výboru (SPV). Vadovičová si vystrieľala v Bangkoku už tretiu medailu.

 

V stredu získala striebro v malorážke 3x20 na 50 m, deň predtým prekonala svetový rekord v počte nastrieľaných bodov v mix disciplíne R3 - vzduchová puška v ľahu 60 rán. Zlatá z Pekingu 2008 a svetová i európska šampiónka pokorila celkovým nástrelom 639,7 bodov predchádzajúci najlepší výkon Jae Yong Sim z Kórejskej republiky z roku 2013 a po finálovom skóre 209,8 bodu vybojovala zlato.

 

Vo štvrtok bol v Bangkoku v akcii aj druhý slovenský zástupca Radoslav Malenovský, ktorý po siedmom mieste v kvalifikácii sa prebojoval medzi finálovú osmičku v disciplíne R7. Vo finále obsadil 8. miesto. V piatok čaká slovenských reprezentantov v Thajsku záverečná disciplína R6 malorážka 60 rán v ľahu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona