Paralympiádu odštartoval veľkolepý ceremoniál, vlajku SR niesol Krako

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 13:29 • 2 min
Paralympiádu odštartoval veľkolepý ceremoniál, vlajku SR niesol Krako

SOČI - Na Zimnej paralympiáde v Soči bude súťažiť 547 športovcov o 72 sád medailí. Slovensko má v Soči ôsmu najpočetnejšiu výpravu zo 45 účastníckych krajín.

slovakia

left justify in out

Na centrálnom štadióne Fišt odštartovali v piatok otváracím ceremoniálom XI. zimné paralympijské hry 2014 v Soči. Slovenská výprava sa objavila na hlavnej ploche ako 30. v poradí, pričom vlajku niesol lyžiar a trojnásobný paralympijský víťaz z Vancouvru 2010 Jakub Krako. Informoval oficiálny portál Slovenského paralympjského výboru (SPV).

Ako posledná za veľkého aplauzu vypredaného štadióna defilovala domáca výprava, ktorej vlajkonosičom bol práve Krakov veľký súper Valerij Redkozubov. Ten napokon predniesol za všetkých športovcov aj paralympijský sľub. Drvivá väčšina vlajkonosičov pochádzala práve z radov alpských lyžiarov.

Na ZPH bude súťažiť 547 športovcov o 72 sád medailí. Slovensko má v Soči ôsmu najpočetnejšiu výpravu zo 45 účastníckych krajín.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona