Paraguajský prezident uznal, že je otcom druhého nemanželského syna

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 07:15 • 2 min
Paraguajský prezident uznal, že je otcom druhého nemanželského syna

Paraguajský prezident uznal, že je otcom druhého nemanželského syna - Politika Paraguajský prezident Fernando Lugo uznal otcovstvo už druhého nemanželského syna. Ide o desaťročného chlapca, ktorý sa narodil opatrovateľke z regiónu na severe latinskoameric

slovakia

left justify in out

img

Paraguajský prezident Fernando Lugo uznal otcovstvo už druhého nemanželského syna. Ide o desaťročného chlapca, ktorý sa narodil opatrovateľke z regiónu na severe latinskoamerickej krajiny, kde niekdajší katolícky biskup Lugo pôsobil predtým, ako sa vzdal kňazstva a vstúpil do politiky.
      Právny zástupca prezidenta Marcos Fariňa uviedol, že jeho mandant podal žiadosť príslušným úradom, aby zmenili chlapcovho priezvisko na Lugo. Jeho matkou je Narcisa de la Cruz de Zárate, ktorá je už štvrtou ženou, čo súd požiadala o priznanie otcovstva 61-ročnému prezidentovi.
      Ľavicovo orientovaný paraguajský prezident doteraz priznal, že je otcom Guillerma Arminda. Narodil sa Viviane Carrillovej, ktorá ho za otca označila v roku 2009.
      Lugo je stúpencom tej istej zahraničnej politiky, ktorú presadzujú ľavicoví prezidenti Bolívie a Venezuely Evo Morales a Hugo Chávez. Paraguaj pod jeho vedením napríklad vlani uznal nezávislosť samostatného palestínskeho štátu v hraniciach spred roka 1967.
      V prípade jednej zo žien, ktoré žiadajú Luga o uznanie otcovstva, súd už trikrát nariadil test DNA. Ten však preukázal, že dieťa Damiany Hortensie Moránovej nie je prezidentovo.
      O ďalšom dlho sa vlečúcom prípade rozhoduje najvyšší súd, ktorý nariadil nové testy DNA po tom, ako matka 12-ročného údajného prezidentovho syna Benigno Leguizamónová odstúpila z predošlej mimosúdnej dohody.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies