Paraguaj - Nový Zéland 0:0 v F-skupine,Paraguajčania v osemfinále

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 10:22 • 2 min
Paraguaj - Nový Zéland 0:0 v F-skupine,Paraguajčania v osemfinále

Paraguaj - Nový Zéland 0:0 v F-skupine,Paraguajčania v osemfinále

slovakia

left justify in out

Paraguajskí futbaloví reprezentanti remizovali v záverečnom vystúpení v F-skupine na MS v JAR v Polokwane s Novým Zélandom 0:0 a z prvého miesta postúpili do osemfinále. V ňom sa zverenci trénera Gerarda Martina stretnú s druhým tímom E-skupiny, ktorým bude Dánsko alebo Japonsko.
            
      F-skupina, 3. kolo:
      Paraguaj - Nový Zéland 0:0
      Rozhodoval: Juiči Nišimura (Jap.), ŽK: V. Caceres, Santa Cruz - Nilesen, 20.000 divákov
      Paraguaj: Villar - Caniza, J.C. Caceres, Da Silva, Morel -  Vera, V. Caceres, Riveros - Santa Cruz, Valdez (66. Benitez), Cardozo (66. Barrios)
      Nový Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich, Smith - Lochhead, Bertos, Elliot - Killen (79. Brockie), Fallon (69. Wood), Smeltz
      
      Paraguajčania nastúpili bez zraneného obrancu Alcaraza i bez útočníka Barriosa. Príležitosť dostal prvýkrát na šampionáte veterán Caniza, ktorý si navliekol kapitánsku pásku. V útoku spoločne so Santa Cruzom a Valdezom operoval Cardozo. Novozélanďania nastúpili v rovnakej zostave ako v remízovom súboji s Talianskom a v úvode zápase mali viac z hry, Smeltz v piatej minúte mieril mimo. Paraguajčania postupne prevzali iniciatívu v strede poľa, no proti dobre organizovanej obrane súpera sa nedokázali presadiť. Dva pokusy Canizu z diaľky mierili vedľa, Valdez trafil v 35. minúte priamo do stredu bránku. Novozélanďania hrozili najmä centrami, no vysokí útočníci sa k zakončeniu nedostali.
      Aj druhý polčas začali ofenzívnejšie a Elliot mieril v 48. minúte z hranice šestnástky tesne vedľa. Po faule Nielsena zahrávali Paraguajčania v 58. minúte priamy kop, strela Cardoza však mierila nad. Juhoameričania stupňovali tlak a po prvom rohovom kope mal prvú veľkú šancu zápasu Riveros, Paston však jeho hlavičku vyrazil a z následnej dorážky nezapršalo. Paraguajský tréner Gerardo Martino následne pristúpil k dvojitému striedaniu a namiesto Cardoza s Valdezom prišli na ihrisko Barrios a Benitez. V 76. minúte sa Benitez ocitol sám pred brankárom, Paston však jeho pokus zneškodnil. Krátko na to sa novzélandsky brankár vyznamenal aj pri Santa Cruzovom priamom kope. V 83. minúte hlavičkoval Smelz mimo a tak sa zrodila bezgólová remíza.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies