Paraguaj bez víťazstva do finále, stretne sa s Uruguajom

NETKY.SK • 21 Júl 2011, 08:03 • 2 min
Paraguaj bez víťazstva do finále, stretne sa s Uruguajom

Paraguaj bez víťazstva do finále, stretne sa s Uruguajom

slovakia

left justify in out

img

Paraguajskí futbalisti sa prebojovali do finále 43. ročníka Copa America, keď v noci na štvrtok zdolali Venezuelu po bezgólovej remíze až po jedenástkovom rozstrele 5:3. V nedeľňajšom boji o zlato v Buenos Aires sa stretnú s Uruguajom, ktorý vyradil Peru (2:0).
      Riadny hrací čas príliš veľa futbalovej krásy nepriniesol. Venezuelčania sa rozbehli až v predĺžení. Najprv v 93. minúte vypálil Maldonado krížnu strelu, ktorú Fedor tečoval do tyčky a následne skončil na konštrukcii aj vydarený priamy kop Juana Aranga. Fedor mohol skórovať v 96. minúte, ale jeho strelu zblízka zlikvidoval Villar.
      Venezuelčanom sa naskytla ešte lepšia príležitosť strhnúť zápas na svoju stranu, keď v 102. minúte paraguajský stredopoliar Jonathan Santana uvidel druhú žltú a automaticky aj červenú kartu. Venezuela, ktorá sa dostala prvýkrát v histórii do semifinále, však už z početnej prevahy nič nevyťažila. "Boli sme presvedčení, že môžeme postúpiť. Spravili sme všetko, čo bolo v našich silách, náš tím nikdy nestratil koncentráciu. Nie sme spokojní, pretože sme chceli ísť ďalej," vyhlásil venezuelský kouč Cesar Farias.
      Paraguaj sa dostal do finále paradoxne bez jediného víťazstva v riadnom hracom čase vo svojich piatich zápasoch. Aj tentokrát sa stal hrdinom brankár Justo Villar, ktorý v rozstrele zastavil strelu Franklina Lucenu. Dario Veron si následne udržal nervy, svoj pokus premenil a Paraguaj poslal do finále.
      Venezuelčania si tak na svoje premiérové finále na majstrovstvách Južnej Ameriky musia ešte počkať. Naopak, Paraguaj sa prebojoval do svojho prvého finále od roku 1979. "Dnes sme hrali zle, ale zároveň aj dobre. Dôležité je, že sme vyhrali," povedal po zápase paraguajský stredopoliar Nestor Ortigoza.
      Po rozstrele sa na ihrisku strhla bitka a zasiahnuť musela aj polícia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies