Parádny úlovok colníkov: Štyri milióny cigariet smerovali na britský trh

NETKY.SK • 7 Január 2018, 14:35 • 2 min
Parádny úlovok colníkov: Štyri milióny cigariet smerovali na britský trh

BRATISLAVA - Colníkom sa počas kontrolnej akcie podarilo zaistiť viac ako štyri milióny cigariet, ktoré prevážal vodič v kamióne imatrikulovanom v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných záverov z vyšetrovania smerovali na britský trh. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov finančná správa vyčíslila na 371 280 eur. Informovala o tom hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová.

Colníci Kriminálneho úradu finančnej správy zastavili cigarety v piatok podvečer v obci Dunajská Lužná. Pri kontrole prevážaného tovaru našli v návese okrem 17 paliet kartónov cigariet aj parfémy, čerpadlá a elektrovypínače. Vodič ale k cigaretám nevedel predložiť žiadne doklady. Finančná správa tak všetky cigarety zaistila. Dokopy išlo o 4 080 000 kusov tabakových výrobkov – cigariet značky REGAL, neoznačených kontrolnou známkou v zmysle platných predpisov. Cigarety boli vyrobené v nelegálnej výrobni cigariet na neznámom mieste v EÚ. Z následných zistení vyplynulo, že tieto nelegálne cigarety mali smerovať na britský trh, kam mali byť prevezené kamiónovou dopravou.

Finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na 371 280 eur. Podľa zákona hrozí vodičovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies