Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
11. dec. 2018Hilda
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
30.07.2018 09:00 Gurmán
Paradajkové dobroty
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
30.07.2018 09:00 Gurmán

Paradajkové dobroty



BRATISLAVA - Paradajky pochádzajú z Južnej Ameriky z oblasti Ánd. Paradajka obsahuje A, B, E a C vitamín, ktorý je tu zastúpený v takom množstve, že vám stačí zjesť jednu väčšiu Paradajkyparadajku, aby ste pokryli jeho odporúčanú dennú dávku.


Paradajková polievka so syrom

 

Potrebné suroviny: 4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,

 

Príprava receptu: Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom.

 

 

Plnené paradajky

 

Potrebné suroviny: 8 väčších paradajok, 1 konzervu sardiniek v oleji, 1 kyslé jablko, 100 g čerstvého mladého hrášku, 150g majonézy, 2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava,

 

 

Príprava receptu: Paradajky umyjeme, osušíme, odrežeme vrch a vnútro vydlabeme. Naplníme plnkou, ktorú sme si pripravili nasledovne. Zo sardiniek zlejeme olej, roztlačíme ich vidličkou, pridáme maslo, na malé kocky nakrájané jablko, majonézu. Premiešame, dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou. Túto plnku vložíme do paradajok. Podávame s čerstvou bagetou.

 

 

Šalát s opečenými paradajkami

 

Potrebné suroviny: 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 750 g malých paradajok, soľ, mleté biele korenie, olivový olej, 1 PL balzamikového octu, lístky čerstvej bazalky,

 

Príprava receptu: Cibuľu, cesnak a lístky bazalky nasekáme na drobno. Na panvici rozpálime olej, pridáme paradajky a opečieme ich zo všetkých strán. Vyberieme, pokrájame a všetko spolu zmiešame. Pokvapkáme octom, necháme vychladnúť. Podávame s čerstvou bagetou.

 

 

Šatôčky s paradajkami

 

Potrebné suroviny: 1 balenie lístkového cesta, paradajky, plátky tvrdého syra, oregano,

 

Príprava receptu: Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na štvorce. Do stredu každého štvorca položíme koliesko paradajky. Osolíme, posypeme oreganom. Uzavrieme do šatôčky. Povrch šatôčky pokryjeme plátkom syra. Položíme na mierne maslom vytretý plech a v rozohriatej rúre pri 180°C upečieme asi 10 minút.

 

 

Zapekané paradajky s ryžou

 

Potrebné suroviny: 350 g ryže, 2 PL masla, ½ kg paradajok, 150 g syru na strúhanie, 1 smotana na šľahanie, 3 vajíčka, soľ, mleté korenie, 1 cibuľu, olej,

 

Príprava receptu: Ryžu si pripravíme na oleji s cibuľou klasickým spôsobom. Zapekaciu misu potrieme maslom a uložíme polovicu ryže. Uložíme na pláty nakrájané paradajky, polovicu syru a uložíme druhú polovicu ryže. V smotane rozmiešame vajíčka, soľ, korenie a zalejeme pripravenú zmes. Dáme zapiecť. Upečené posypeme syrom, podávame so zeleninovým šalátom.

 

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok