Para dnes vydáva výberovku Zostáva brutálna 1995 - 2015

NETKY.SK • 27 November 2015, 15:49 • 2 min
Para dnes vydáva výberovku Zostáva brutálna 1995 - 2015

BRATISLAVA - Slovenská kapela Para dnes vydáva výberovku Zostáva brutálna 1995 - 2015. Formácia pripravila novinku v rámci osláv 20 rokov na scéne.

slovakia

left justify in out

"Dvadsať rokov pre nás ubehlo veľmi rýchlo, v každom prípade je pre nás neuveriteľné, že máme za sebou šesť cédečiek. Mám pocit, že po 20 rokoch je fajn zastaviť sa a trochu rekapitulovať. Výberové CD pre nás neznamená koniec, je to naozaj len radostný pohľad späť. Myslíme si, že aj fanúšikovia ocenia možnosť mať na jednom nosiči všetky naše najsilnejšie pesničky. Celé CD je myslené aj ako poďakovanie našim fanúšikom, ktorí pri nás stoja už naozaj dlho," uviedol spevák Lasky.


Album obsahuje 19 piesní, medzi ktorými sú hity ako Otec, Abstinent, Keď ťa stretnem, Doma dobre, Zatancuj či Celé tie roky. "Výber songov na Para Zostáva brutálna bol skvelý výlet do minulosti. Veľa sa diskutovalo, hádalo a hlasovalo. Veríme, že výber predstavuje to, čo Para bola a aj je. Vyberalo sa spomedzi skoro 70 pesničiek, takže to bolo niekedy naozaj ťažké. V každom prípade, s výsledkom sme spokojní. Uvidíme, ako budú spokojní fanúšikovia," vyjadril sa frontman.


Medzi staršími hitmi sú aj dve novinky - singel Zostáva brutálnou a skladba E daj nasvali, na ktorej sa podieľali Sendrejovci a Moja Reč. "Na CD sa objaví aj staršia verzia pesničky Koniec leta, na ktorej účinkujú naši obľúbení herci Táňa Pauhofová a Robo Roth," dodal Lasky. Kapela pokrstí album v sobotu 28. novembra v bratislavskej Starej tržnici. Koncert bude zároveň posledným vystúpením v rámci tohtoročného spoločného turné so skupinou Bez ladu a skladu.


Para pôsobí na hudobnej scéne od roku 1995 a na konte má albumy Veci začnú fungovať (2000), 1234 (2001), Brutálna zostava (2004), Para (2007), Povstanie (2010) a Menšina (2012). Medzi ich známe skladby patria okrem spomínaných napríklad aj Matamatomatahari, Prezident, Prví poslední, Brutálna zostava či Kruhy do vody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies