Pár tipov ako ušetriť na jedle

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 11:00 • 2 min
Pár tipov ako ušetriť na jedle

BRATISLAVA – Určite každého poteší, keď za mesiac ušetrí aspoň pár drobných. Ponúkame vám nápady ako ušetriť na jedle a vy si tak môžete šetriť na dovolenku, ktorú si určite zaslúžite.

slovakia

left justify in out

Jedlo sa na rodinnom rozpočte premietne a konečné sumy za 4 – člennú rodinu nie sú zrovna najmenšie. Pár šetrných nápadov vám pomôže ich výsledok trochu optimisticky vylepšiť.

 

Starostlivo si naplánujte jedálniček a kupujte iba to, čo potrebujete

Ak si napíšete jedálniček na celý týždeň alebo na pár dní a podľa neho sa rozbehnete do obchodu, verte, že kúpite skutočne dôležité potraviny, ktoré vám nezostanú v chladničke bez povšimnutia. Nakúpené zásoby sa budú rovnať spotrebe a tento vzorec je nie len efektívny, ale predovšetkým ekonomický.

 

Varte a zachádzajte s potravinami múdro

Nakopili sa vám doma rožky a začínajú tvrdnúť? Vyrobte z nich domácu strúhanku, nedeľné rezne tak budú mať krásne zlatú farbu a chuť bude na jednotku. Tie kupované varianty nie sú naozaj nič moc.

 

Plánujete uvariť čínu a zároveň máte chuť na pečené kura? Kúpte si celé kura, prsia použite na čínu, stehná spolu s krídlami dajte upiecť a zvyšok dajte variť na kurací vývar. V akcii si pokojne kúpte dve kuratá, naporcujte a zamrazte. Z jedného kuraťa tak vykúzlite dva obedy a jeden ešte k tomu aj s chutnou polievkou, no nie je to skvelé?

 

Polotovary: Mrazená pizza alebo predsmažený syr

Áno, niekedy je to super, keď nestíhame, vylovíme z mrazničky pizzu a rovno ju šupneme na plech a za pár minút máme navarené. Čo by ste ale povedali na jej domácu variantu? Recept na cesto nie je náročné a potom už záleží iba na vašej chuti, čím pizzu dozdobíte. Naviac si skutočne pochutíte, pretože zmrazená šunková pizza kvalitnej šunky moc neobsahuje. Ak máte chuť na vysmážaný syr spravte si ho celkom samy, nebude tak mať v sebe množstvo E – čiek. Tejto zásady sa držte takmer pri všetkom ako sú pomazánky, šaláty a ďalšie...


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona