Pár podozrivý z plánovania útoku vyznával islamizmus

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 18:48 • 2 min
Pár podozrivý z plánovania útoku vyznával islamizmus

BERLÍN - Manželský pár, ktorý polícia zadržala vo štvrtok pre podozrenie z plánovania teroristického útoku na cyklistické preteky vo Frankfurte nad Mohanom, vlastnil extrémistické a islamistické materiály.

slovakia

left justify in out

Zmarený útok tak podľa kriminalistov mohol mať islamistické pozadie. Hovorca kriminálnej polície v Hesensku Udo Bühler v sobotu povedal, že kriminalisti dôkladne prehľadali dom zadržaných v meste Oberursel pri Frankfurte a v počítači našli násilné islamistické videá, ktorých presnú povahu však nešpecifikoval.


Manželský asi 35-ročný pár tureckého pôvodu, ktorých identitu nezverejnili, zatkla polícia v noci zo stredy na štvrtok po tom, ako v ich dome objavila zbrane, chemikálie na výrobu výbušnín a podomácky vyrobenú trubkovú bombu. Úrady sa domnievajú, že muž a žena plánovali v piatok zaútočiť na cyklistický závod vo Frankfurte, ktorý organizátori z preventívnych dôvodov zrušili. Vyšetrovatelia sa snažia zistiť, že mali zadržaní nejakých komplicov. Manželský pár sa do pozornosti polície dostal po tom, čo vyvolal podozrenie kúpou veľkého množstva chemikálií a tiež používaním falošných mien.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona