Pár obral bezdomovca o 30-miliónovú výhru: Kúpili si za to luxusnú vilu!

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 06:50 • 2 min
Pár obral bezdomovca o 30-miliónovú výhru: Kúpili si za to luxusnú vilu!

PRAHA - Na päť rokov za mreže poslal dnes Mestský súd v Prahe dvojicu, ktorá mala istého bezdomovca podvodne pripraviť o výhru 30 miliónov Kč v lotérii. Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť, informovali české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Mierne mentálne postihnutý bezdomovec vyhral v zmysle žaloby v júni 2010 v lotérii spomínanú sumu a s výhrou sa pochválil páru, ktorému príležitostne pomáhal v cukrárni.
      

Dvojica obžalovaných mu ponúkla, že výhru overí u stávkovej spoločnosti, čo bezdomovec uvítal, pretože v tom čase nedisponoval ani bankovým účtom, ani dvoma dokumentmi, na základe ktorých by sa dala overiť jeho identita. Odsúdená žena sa potom mala vyhlásiť za výherkyňu, vyzdvihnúť si zálohu a nechať si ostávajúce finančné prostriedky z výhry previesť na svoj účet.

      

Pár si vďaka takto získaným prostriedkom kúpil luxusnú vilu v Klánoviciach, kde nechal bezdomovca deväť mesiacov žiť. Po hádke s dvojicou z mája 2011 však výherca 30 miliónov skončil opäť bez prostriedkov na ulici.
      

Oboch obžalovaných vlani súd v Prahe oslobodil s tým, že sa tvrdenia žaloby nepodarilo jednoznačne preukázať. Odvolací Vrchný súd však prípad vrátil na nové prerokovanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies