Pár korporácií vlastní takmer všetko čo doma máme

NETKY.SK • 27 September 2017, 12:35 • 2 min
Pár korporácií vlastní takmer všetko čo doma máme

BRATISLAVA - Coca-cola, Pepsi-co, Unilever, Nestlé, Mars, Kellogg´s, General Mills, Kraft, Johnson-Johnson, P&G, toto sú známe korporácie, ktoré vlastnia takmer všetko, čo si kupujeme.

slovakia

left justify in out

Tieto obrovské korporácie vyrábajú väčšinu známych zahraničných produktov. Nestlé je materskou spoločnosťou, ktorá vlastní firmy vyrábajúce úplne odlišné produkty. Od oblečenia, cez drogériu, potraviny, až po krmivo pre zvieratá. 

 

Nestlé vlastní aj výrobky firmy L'Oréal. Unilever má na svedomí kozmetickú značku Dove, ale aj známe Magnum nanuky.

 

Spoločnosť L'Oréal sa venuje kozmetickému priemyslu už viac ako 105 rokov. Celá skupina vygenerovala v roku 20156 obrat vo výške 25,8 miliárd eur a po celom svete zamestnáva 82 900 ľudí. Ako popredná svetová kozmetická spoločnosť je L'Oréal prítomná vo všetkých distribučných sieťach: masový trh, obchodné domy, lekárne a drogérie, kadernícke salóny a parfumérie. Výskum, inovácie a špecializovaný výskumný tím je zložený z 3 870 ľudí, ktorý pracuje na plnenie kozmetických túžob po celom svete.

 

Nedávno zomrela najbohatšia žena planéty Liliane Bettencourtová, ktorá mala vždy chuť na podnikanie, prirodzenú zvedavosť a odvahu k novým myšlienkam.

 

Úmrtie Bettencourtovej vyvoláva otázky o vlastníctve L'Oréal​

 

V roku 1957 Lillian Bettancourtová zdedila kozmetickú značku L'Oréal po smrti svojho otca a stala sa tak hlavným akcionárom spoločnosti. V roku 1963 sa spoločnosť stala verejnou, hoci Bettancourtová si ponechala kontrolný podiel. V roku 1974 vymenila takmer polovicu svojho podielu za trojpercentný podiel v spoločnosti Nestlé.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies