Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
28. jan. 2021Alfonz
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
03.10.2016 09:00 Gurmán
Paprikové variácie
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
03.10.2016 09:00 Gurmán

Paprikové variácie



BRATISLAVA - Paprika je skvelá zelenina a nevyhnutná súčasť mnohých jedál. Okrem toho je aj zásobáreň vitamínov. Tento týždeň si preto pripravíme jedlá z papriky.


 

Na dnes sme pre Vás pripravili:

 

Bulharský paprikový šalát

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 ks červenej papriky, 4 ks zelenej papriky, 2 ks žltej papriky, 2 šalátové uhorky, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 3 PL čerstvého nasekaného kôpru, podľa chuti soľ a citrónovú šťavu,

 

Príprava:

Papriky, cibuľu a uhorky očistíme, pokrájame na kúsky. Dáme do misky, posypeme soľou, kôprom a podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou. Premiešame a môžeme podávať. Na záver môžeme použiť aj syr, ktorý postrúhame. Nechajte sa inšpirovať videom. 

 

 

Čas prípravy: 10 minút

 

UTOROK 4.10.2016

Paprika plnená s bryndzou

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 papriky, 200 g bryndze, 1 malé maslo, 1 cibuľu, soľ, 1 ČL mletej sladkej papriky, pažítku,

 

Príprava:

Bryndzu, maslo, nakrájanú cibuľu, soľ, mletú papriku a nakrájanú pažítku dobre zmiešame. Z paprík odkrojíme stopky, vyčistíme ich a naplníme bryndzovou plnkou. Dáme na tanier a stuhnúť do chladničky. Potom už len stačí pokrájať na kolieska a podávať na čerstvej bagete.

 

 

Čas prípravy: 20 minút

 

STREDA 5.10.2016

Kuracie kúsky na zelenej paprike

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g kuracích pŕs, 4 zelené papriky, 2 cibule, 3 sterilizovaní uhorky, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL plnotučnej horčice, 2 PL pikantného kečupu, olej,

 

Príprava:

Cibuľu a papriku nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na oleji. Potom pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, soľ, mletí korenie a spolu opečieme do mäkka. Potom stačí už len prisať nakrájané uhorky, horčicu a kečup. Necháme spolu prehriať a odstavíme. Podávame s ryžou. Recept si môžete prispôsobiť. Pozrite si video a skúste aj inú variáciu. 

 

 

 

Čas prípravy: 60 minút

 

ŠTVRTOK 6.10.2016

Lečo s klobásou

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 väčšiu cibuľu, olej, 5 paradajok, 10 paprík, 1 väčšiu klobásu, 5-6 vajec, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

Paradajky, papriky a cibuľu očistíme a nakrájame. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a spolu opražíme. Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky, soľ a trošku mletého korenia. Spolu udusíme, nakoniec pridáme vajíčka a miešame do zhustnutia. Podávame s chlebom.

 

 

Čas prípravy: 45 minút

 

PIATOK 7.10.2016

Opekaná paprika so syrom

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 papriky, 1 krabičku trojuholníkového taveného syru, cesnak, soľ, 4 kolieska šunky,

 

Príprava:

Tavený syr zmiešame podľa chuti s prelisovaným cesnakom a soľou. Z paprík odkrojíme stopky a vyčistíme ich. Naplníme syrom a uzavrieme kolieskom šunky. Stlačíme ju do papriky, aby syr nevytiekol. Opečieme na panvici zo všetkých strán.

 

 

Čas prípravy: 25 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  Internet,Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok