Paprikové variácie

NETKY.SK • 3 Október 2016, 09:00 • 2 min
Paprikové variácie

BRATISLAVA - Paprika je skvelá zelenina a nevyhnutná súčasť mnohých jedál. Okrem toho je aj zásobáreň vitamínov. Tento týždeň si preto pripravíme jedlá z papriky.

slovakia

left justify in out

 

Na dnes sme pre Vás pripravili:

 

Bulharský paprikový šalát

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 ks červenej papriky, 4 ks zelenej papriky, 2 ks žltej papriky, 2 šalátové uhorky, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 3 PL čerstvého nasekaného kôpru, podľa chuti soľ a citrónovú šťavu,

 

Príprava:

Papriky, cibuľu a uhorky očistíme, pokrájame na kúsky. Dáme do misky, posypeme soľou, kôprom a podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou. Premiešame a môžeme podávať. Na záver môžeme použiť aj syr, ktorý postrúhame. Nechajte sa inšpirovať videom. 

 

 

Čas prípravy: 10 minút

 

UTOROK 4.10.2016

Paprika plnená s bryndzou

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 papriky, 200 g bryndze, 1 malé maslo, 1 cibuľu, soľ, 1 ČL mletej sladkej papriky, pažítku,

 

Príprava:

Bryndzu, maslo, nakrájanú cibuľu, soľ, mletú papriku a nakrájanú pažítku dobre zmiešame. Z paprík odkrojíme stopky, vyčistíme ich a naplníme bryndzovou plnkou. Dáme na tanier a stuhnúť do chladničky. Potom už len stačí pokrájať na kolieska a podávať na čerstvej bagete.

 

img

 

Čas prípravy: 20 minút

 

STREDA 5.10.2016

Kuracie kúsky na zelenej paprike

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g kuracích pŕs, 4 zelené papriky, 2 cibule, 3 sterilizovaní uhorky, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL plnotučnej horčice, 2 PL pikantného kečupu, olej,

 

Príprava:

Cibuľu a papriku nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na oleji. Potom pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, soľ, mletí korenie a spolu opečieme do mäkka. Potom stačí už len prisať nakrájané uhorky, horčicu a kečup. Necháme spolu prehriať a odstavíme. Podávame s ryžou. Recept si môžete prispôsobiť. Pozrite si video a skúste aj inú variáciu. 

 

 

 

Čas prípravy: 60 minút

 

ŠTVRTOK 6.10.2016

Lečo s klobásou

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 väčšiu cibuľu, olej, 5 paradajok, 10 paprík, 1 väčšiu klobásu, 5-6 vajec, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

Paradajky, papriky a cibuľu očistíme a nakrájame. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a spolu opražíme. Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky, soľ a trošku mletého korenia. Spolu udusíme, nakoniec pridáme vajíčka a miešame do zhustnutia. Podávame s chlebom.

 

img

 

Čas prípravy: 45 minút

 

PIATOK 7.10.2016

Opekaná paprika so syrom

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 papriky, 1 krabičku trojuholníkového taveného syru, cesnak, soľ, 4 kolieska šunky,

 

Príprava:

Tavený syr zmiešame podľa chuti s prelisovaným cesnakom a soľou. Z paprík odkrojíme stopky a vyčistíme ich. Naplníme syrom a uzavrieme kolieskom šunky. Stlačíme ju do papriky, aby syr nevytiekol. Opečieme na panvici zo všetkých strán.

 

img

 

Čas prípravy: 25 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona