Pápežská komisia na ochranu neplnoletých kritizuje pápeža za výroky o trestoch

NETKY.SK • 8 Február 2015, 10:24 • 2 min
Pápežská komisia na ochranu neplnoletých kritizuje pápeža za výroky o trestoch

VATIKÁN - Členovia Pápežskej komisie na ochranu neplnoletých kritizovali pápeža Františka za jeho výrok o prijateľnosti telesných trestov pri výchove detí.

slovakia

left justify in out

Člen komisie Peter Saunders vyhlásil, že pápežovi odporučia, aby poopravil svoj výrok zo stredajšej všeobecnej audiencie, lebo telesné tresty nemajú vo výchove miesto a "pritom milióny detí sú denne vystavené bitke". 
      

Iná členka komisie, Krysten Winter-Greenová, uviedla, že neexistuje žiadny prijateľný druh telesných trestov pre deti.
      

Pápež totiž v stredu vyhlásil, že "dobrý otec vie čakať a odpúšťať, ale aj tvrdo trestať; nie je ani slabý, ani laxný, ani sentimentálny". František si potom spomenul na jedného otca, ktorý sa mu zveril, že niekedy svoje deti udrie, ale nikdy vraj nie po tvári, aby ich neponížil. Pápež poznamenal, že tento otec má "zmysel pre dôstojnosť. Musí potrestať, ale robí to správnym spôsobom".
      

Kým v Taliansku zostal pápežov výrok v podstate nepovšimnutý, v iných krajinách, najmä v Nemecku a Británii, vyvolal veľkú pozornosť, čo si napokon vyžiadalo aj reakciu Vatikánu. Ten v noci nadnes prostredníctvom jedného z hovorcov, Thomasa Rosicu, ubezpečil, že František rozhodne neschvaľuje násilie na deťoch, hovoril o tom, "ako sa niekomu dá pomôcť stať sa zrelým človekom".
      

Komisia na ochranu neplnoletých, ktorá sa v týchto dňoch prvýkrát zišla v úplnom zložení, v sobotu súčasne oznámila, že pokročila v príprave návrhu týkajúceho sa zodpovednosti biskupov, ktorí kryjú kňazov sexuálne zneužívajúcich deti. Vatikán tiež pre svojich úradníkov a nových biskupov pripravuje semináre o ochrane detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies